3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Μαραθώνος 1 19100 Μέγαρα , Τηλ.: 2960-29277 mail@3dim-megar.att.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Yellowstone-Ένα θαύμα της φύσης.

E-mail Εκτύπωση PDF

Το εθνικό πάρκο Yellowstone ιδρύθηκε το 1872 και είναι το πρώτο εθνικό πάρκο της Αμερικής. Βρίσκεται στο Wyoming, Montana και Idaho, και είναι μια περιοχή με μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων σταχτιές αρκούδες, λύκους, βίσονες και άλκες.

Μέσα στο Yellowstone National Park είναι μια συλλογή των πιο εκπληκτικών θερμοπιδάκων του κόσμου και πολλές θερμές πηγές, και το Grand Canyon του Yellowstone.

Είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο των ΗΠΑ και πρόκειται για ένα από τα θαύματα της φύσης. Το εθνικό πάρκο του Yellowstone καταλαμβάνει μια γιγαντιαία έκταση σχεδόν 9000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πάνω από 20 φορές το μέγεθος του λεκανοπεδίου της Αττικής ) και εκτείνεται σε τρεις πολιτείες, του Wyoming (που βρίσκεται και το κυρίως τμήμα του), της Montana και του Idaho.

Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηφαιστειακό οροπέδιο ύψους περίπου 2,500μ. Το μεγάλο του χαρακτηρηστικό -και ταυτόχρονα η ατραξιόν για τους επισκέπτες- είναι η γεωθερμική δραστηριότητα που περικλείει, καθώς στα εδάφη του βρίσκονται πάνω από 10,000 θερμές πηγές και γκέιζερς (πίδακες θερμού νερού και αέρα). Ο Γερό-Πιστός είναι το πιο γνωστό geyzer και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται κάθε 90 λεπτά για να δει την έκρηξή του.

Δέχεται κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια επισκέπτες και αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη θηλαστικών. Περίπου 4000 Βίσωνες ζουν στο Yellowstone, και αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινότητα τέτοιων ζώων στις ΗΠΑ.

 

Το Yellowstone είναι από τα πιο οργανωμένα Εθνικά Πάρκα. Συντηρείται από 4,500 εργαζομένους και πολλά μουσεία και visitor centers, καθώς και ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Βεβαίως στην καρδιά της φύσης τι καλύτερο από το camping. Το Yellowstone έχει περίπου 2,000 (!) τοποθεσίες camping και αμέτρητες διαδρομές για περπάτημα ή ποδήλατο - και φυσικά αυτοκίνητο.

Το Yellowstone εκτός από Εθνικό Αμερικάνικο Πάρκο, και υποθέτω πως αρκετοί το ξέρετε, είναι και το μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου. Και για να είμαστε σωστότεροι χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως super volcano.

Tα μεγέθη του είναι ασύλληπτα και κάνουν το Κρακατόα, το ηφαίστειο με την μεγαλύτερη σύγχρονη έκρηξη, να μοιάζει με σπίρτο, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν πως βρισκόμαστε κοντά σε μια νέα έκρηξη του, η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω σε όλη τη γη. Μάλιστα το τελευταίο εξάμηνο υπάρχει μια ασυνήθιστη δραστηριότητα και σεισμική και θερμική στην περιοχή. Βέβαια το κοντά στη γεωλογία μπορεί να σημαίνει από αύριο μέχρι και 5.000 χρόνια.

Πηγές:http://greennook.com ,http://www.nps.gov/index.htm,peri-planomenos.blogspot.g

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 21:59  

Υλικό Διαπολιτισμικής

Τα παιχνίδια της αυλής

Παιδικά τραγούδια

Ο Παραμυθάς

Πειράματα με Απλά Υλικά

Εορτολόγιο

Online Επισκέπτες

Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους

Πώς να μας βρείτε

Δώστε διεύθυνση που βρίσκεστε και θα σχεδιάσουμε το πώς θα μας βρείτε