Το Πάσχα νωρίτερα....έφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας την Παρασκευή 7 Απριλίου, μιας και τα σχολεία εκείνη την ημέρα έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα.

Τα παιδιά όλων των τάξεων συμμετείχαν στο "Κυνήγι του κρυμμένου κόκκινου αυγού". Συγκεκριμένα, έλυναν τους γρίφους και ο τελικός τους οδηγούσς σε ένα κόκκινο αυγό και ένα γλυκό κέρασμα.

Επίσης, οι μαθητές της Στ΄2 τάξης αναβίωσαν το έθιμο του σπασίματος των Μπότηδων, ένα έθιμο που έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Κέρκυρα το Μεγάλο Σάββατο το πρωί.

Μετά την πρώτη Ανάσταση και όταν ο Μητροπολίτης ψάλλει το «Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν» οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης χτυπούν χαρμόσυνα και οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους ή τα παράθυρά τους ρίχνουν τους μπότηδες.

Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι, δεμένα με κόκκινες κορδέλες. Τα μπαλκόνια και τα παράθυρα είναι στολισμένα με ένα κόκκινο πανί

Το σπάσιμο των κανατιών συμβολίζει την απομάκρυνση της κακοτυχίας, γι αυτό μέχρι και σήμερα τα κομμάτια από τους σπασμένους «μπότηδες» τα παίρνουν στο σπίτι τους προκειμένου να τους φέρουν καλοτυχία και ευμάρεια.

Τέλος, τα παιδιά επιδόθηκαν στη δημιουργία πολλών πασχαλινών κατασκευών.

Ενδεικτικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Δ΄1, Ε΄1 και Ε΄2 τάξης έφτιαξαν καλαθάκια, οι μαθητές της β΄1 τάξης πασχαλινή κατασκευή- κάρτα, ενώ οι μαθητές της Δ΄2 τάξης στόλισαν τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες.