Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄2 τάξης είχαν τη χαρά να μοιραστούν, να εξευρενήσουν και να ζήσουν τη μυσταγωγία των "Ελευσίνιων Μυστηρίων" στο σχολείο.

Η εκπαιδευτική βαλίτσα MYSTIK-kit*Μυστήριο 52 που διατίθεται σε όλα τα σχολεία της χώρας, στα πλαίσια των δράσεων της πόλης της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, ταξίδεψε τα παιδιά του τμήματος σε σημαντικούς τόπους αρχαιολογικούς, ιερούς και μυθικούς.

Αρχικά, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μια ακουστική περιήγηση στην πόλη της Ελευσίνας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δίωρη εκπαιδευτική επίσκεψη- περιήγηση σε κομβικά, κοντινά στο σχολείο σημεία, όπως η Κρήνη του Θεαγένη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων αλλά και ο Ιερός Ναός Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Παίρνοντας στα χέρια τους ειδικό εξοπλισμό (tablet, ντεσιμπελόμετρα, ανεμόμετρα, βηματομετρητές) ξεκίνησαν για τον "δικό τους μύθο". Έναν μύθο με χάρτες, μετρήσεις και με όλες τις αισθήσεις!!!

Κλείνοντας  τη βαλίτσα, τα παιδιά έκλεισαν μέσα δύο αντικείμενα από τον τόπο μας, τα Μέγαρα.

Αυτά θα ταξιδέψουν σε ένα άλλο σχολείο και το ..κουβάρι θα συνεχίσει το ταξίδι του και την αποχαιρέτησαν με το εξής μήνυμα:

"Αντίο καλή μας βαλίτσα, θα σπείρουμε τους σπόρους που μας χάρισες με τις πρώτες σταγόνες της βροχής στο προαύλιό μας!