Κρατάμε τα παιδιά μας ασφαλή και υγιή.

Στο πλαίσιο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευση , τα παιδιά μας ασχολούνται με τον υπολογιστή σε συνεργασία και στόχευση με τον εκπαιδευτικό της τάξης τους, είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και να τα διδάξουμε ότι ο υπολογιστής δεν είναι μια παιχνιδομηχανή , αλλά εργαλείο μάθησης και εμπέδωσης γνώσης.

Πατήστε εδώ για το φυλλάδιο "Ασφαλής εκπαίδευση εξ' αποστάσεως"

Ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας.

Δείτε εδώ την ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ

 Αγαπητοί γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων,

το τμήμα σας έκλεισε έως τις 16-11-2020, όμως η εκπαίδευση των παιδιών μας συνεχίζεται, αλλιώς, εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Για όλους/ες μας αυτή είναι μια καινούργια κατάσταση που την έχουμε βιώσει από πέρυσι και θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα και να βγούμε καλύτεροι.

Η ανάρτηση του υλικού της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα γίνεται από όλους τους εκπαιδευτικούς του τμήματος  με βασικό στόχο την προσέγγιση του σχολείου-εκπαιδευτικού-μαθητή, την ανάκτηση αισθήματος ομαλότητας από τους μαθητές μας, τη δημιουργία προγράμματος καθημερινότητας και οργάνωσης του χρόνου τους γύρω από τα μαθησιακά τους καθήκοντα τα οποία θα έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα. Η διδασκαλία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει ασύγχρονα χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη νέα διδακτέα ύλη.

Διεύθυνση που θα μπείτε:

http://r-3dim-megar.att.sch.gr/eclass/

που βρίσκεται στον server του σχολείου.

 

Μείνετε υγιείς και φροντίστε τα παιδιά μας

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας

Ο Δ/ντής του σχολείου

 

 

Βασιλειάδης  Γεώργιος