Για μια ακόμη χρονιά συμμετείχαμε στο εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού "Ολυμπιακή Παιδεία". Μάλιστα φέτος συνέπεσε με τη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στη χώρα μας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζωντανές συνδέσεις με σημαντικά μνημεία και σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες. Συγκεκριμένα, τα παιδιά παρακολούθησαν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και γνωριμία και παρουσίαση με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες όπως ο Πετρούνιας και η Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική), ο Δουβαλίδης (στίβος), ο Γκαβέλας (Παραολυμπιονίκης στίβου) , η Μαλκογεώργου( συγχρονισμένη κολύμβηση). Επίσης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής έγινε αφιέρωμα σε διάφορα αθλήματα/

Το Πάσχα νωρίτερα....έφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας την Παρασκευή 7 Απριλίου, μιας και τα σχολεία εκείνη την ημέρα έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα.

Με μεγάλη ανταπόκριση και χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πέμπτης (Ε΄) και της Έκτης (Στ΄) τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν,αρχικά, στον διαγωνισμό Φυσικής κι έπειτα στον διαγωνισμό Μαθηματικών.

Την προηγούμενη Πέμπτη, με αφορμή την εθνική αλλά και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄1 και Δ΄1 τάξης δημιούργησαν κατασκευές αφιερωμένες στην ύψιστης σημασίας Εορτή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης του σχολείου μας "μυήθηκαν" στα μυστικά της κατασκευής αερόστατου, δημιουργώντας δύο αερόστατα.

 

    3ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ   ΜΑΘΗΤΩΝ   ΠΡΩΤΗΣ (Α΄)  ΤΑΞΗΣ

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ: 2017

 

         Οι εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, θα γίνονται από την 1η  έως και την  20η  Μαρτίου 2023.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

         1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για τους Έλληνες μαθητές, η αναζήτηση θα γίνει από το σχολείο.

Ειδικά για αλλοδαπούς μαθητές, οποιοδήποτε στοιχείο εγγραφής του μαθητή, θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση του ιδίου εγγράφου. 

        2. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

        3.  Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ.)

                    (Το έντυπο δίνεται από το Σχολείο).

        4. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή φορολογικής δήλωσης) - Τηλέφωνα επικοινωνίας και E- mails  των γονέων.

 

        5.  Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.

        6.  Αίτηση  γονέα που ασκεί την κηδεμονία, για εγγραφή του  παιδιού στο Δημοτικό Σχολείο.  

            Απαραίτητα τα τηλέφωνα επικοινωνίας, e- mails  και αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας των γονέων &  το Α.Μ.Κ.Α των μαθητών.

( Η αίτηση δίνεται και συμπληρώνεται στο Σχολείο)

 

 

 

        Η  Διευθύντρια

 

 

 

     Κατρακούλη Μαργαρίτα

Ταξίδι στο διάστημα πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας!!

Διαστημόπλοιο....το κινητό Πλανητάριο Κρήτης, που ήρθε στο σχολείο μας και μας ταξίδεψε σε μέρη πολύ μακρινά.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, τα δύο τμήματα της Πέμπτης και της Έκτης τάξης πραγματοποίησαν δίωρη εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Ιωάννης Θεολόγος¨στο Μελί Μεγάρων.