Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του δια γνωστικού ελέγχου  νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19

Άνοιγμα Δημοτικών Σχολείων την Δευτέρα, 10-05-2021

Για την προσέλευση των μαθητών στο Σχολείο  ισχύει .  ΦΕΚ Β 1825/5-5-2021

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

1ο  : Το ΑΜΚΑ του παιδιού σας

2ο  : Τους κωδικούς σας στο taxisnet

3ο  : Εκτυπωτή, για την εκτύπωση της «σχολικής κάρτας μαθητή»

4ο : Εάν δεν έχετε εκτυπωτή: Μπορείτε εναλλακτικά να τυπώσετε από κάπου, να συμπληρώνετε και να υπογράφετε μόνοι σας το έγγραφο εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο οδηγιών

ΒΗΜΑΤΑ

Βήμα 1ο : Οι γονείς πηγαίνουν στο φαρμακείο –ημέρα που δεν εφημερεύει- με το ΑΜΚΑ του μαθητή και προμηθεύονται δωρεάν, το αυτοδιαγνωστικό τεστ (self-test) κορωνοϊού.

Βήμα 2ο : Οι γονείς κάνουν το τεστ στο παιδί τους, την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

Βήμα 3ο : Οι γονείς μπαίνουν στην πλατφόρμα  self-testing.gov.gr. με τους κωδικούς του taxisnet και δηλώνουν τα αποτελέσματα του διαγνωστικού τεστ.

Βήμα 4ο : Εάν είναι το τεστ αρνητικό, τότε προχωράτε στην εκτύπωση της «σχολικής κάρτας μαθητή» ή εναλλακτικά, συμπληρώνετε το παραπάνω έγγραφο  και υπογράφετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Η συμπλήρωση των στοιχείων στο έντυπο, θα πρέπει να γίνεται με μπλε στυλό διαρκείας, τα γράμματα να είναι ευανάγνωστα, να αναγράφετε την ημερομηνία και το πλήρες ονοματεπώνυμο του γονέα, κάτω από την υπογραφή του.
  • Την «Σχολική κάρτα για covid-19» την επιδεικνύει το παιδί σας στους δασκάλους κατά την ώρα προσέλευσης στο Σχολείο την Δευτέρα και την έχει πάντα μαζί του έως την Πέμπτη, που θα έχει την καινούρια.
  • Μαθητές που δεν έχουν τη «Σχολική κάρτα για covid-19» ή υπογεγραμμένο έντυπο δεν μπορούν να εισέλθουν στις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας. Μαθητής που θα εισέλθει στο Σχολείο και δεν έχει μαζί του την παραπάνω κάρτα απομονώνεται και θα πρέπει άμεσα να τον παραλάβουν οι γονείς του.
  • Τα self test γίνονται κάθε Κυριακή βράδυ για τη Δευτέρα και Τετάρτη βράδυ για την Πέμπτη.

Βήμα 5ο : Εάν το τεστ είναι θετικό, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Κατά την διάρκεια του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 δηλαδή, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά, καλός εξαερισμός, σταθερές ομάδες μαθητών.

 

Χριστός Ανέστη! Καλή Δύναμη και Υγεία!

 

 

                                                                                             Ο Διευθυντής

 

                                                                                       Βασιλειάδης Γεώργιος